MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Testování dobrovolníků na protilátky proti koronaviru ukončeno

Na začátku května spustil Moravskoslezský kraj testování na nový typ koronaviru. Jeho cílem bylo ověřit promořenost obyvatel na jeho reprezentativním

Porodnice Vítkovické nemocnice se vrací k předporodním kurzům i k prohlídkám

Po několikaměsíční pauze způsobené koronavirovou epidemií se v porodnici Vítkovické nemocnice v Ostravě opět uskuteční předporodní kurzy.

Oddělení alergologie a klinické imunologie nově otevřeli v Poliklinice FN Ostrava

Pod vedením zkušeného a respektovaného alergologa a klinického imunologa doc. MUDr. Jaromíra Bystroně, CSc., začalo v ostravské fakultní nemocnici fun

DNES SE STALO

POZVÁNKA OBRAZEM